Logo_impressio
Idt_logo_bn_350
Esteu imprimint:   Icon16_imprimir
Llistat: Llistat de documents de consulta
Núm docs. llistat: 8
Núm docs. imprimint: 8
Ordenats per: Títol asc
Heu cercat:  
Imatges : 1
Tipologia : Indumentària
Ciutat / País : Madrid


Armilla

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Alfonso Díaz
Descripció: Segle XX. Armilla inspirada en finals del segle XiX i inicis del segle XX, d'alpaca de seda de color negre llaurat amb dibuixos de puntets brillants de color blanc amb folre de ras natural de color sèpia. Solapes llargues tipus esmòquing es tanca amb tres botons, té dues butxaques amb tapeta, els baixos acaben en punta i s'ajusta per l'esquena amb un passador i una sivella.
Topogràfic: I 283
Registre: 251534

Armilla clàssica

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Alfonso Díaz
Descripció: Segle XX. Armilla clàssica de llana llisa de color gris amb folre de sarga per l'esquena i l'interior de color gris fosc.Sense solapes, es tanca amb cinc botons folrats en sarga de color gris, baixos en punta i ajustament per l'esquena amb una cinta i sivella metàl·lica.
Topogràfic: I 391
Registre: 251189

Armilla de Ricardo Manso

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Segle XIX. Armilla propietat de l'actor madrileny Ricardo Manso, de nom real Ricardo Ramírez (1856-1921) que va ser donada pels Fills d'Enric Borràs i que formava part de la col·lecció d'Enric Borràs.
Topogràfic: I 452
Registre: 251530

Uniforme d'infanteria espanyola

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Caro Hermanos
Descripció: Segle XX. Uniforme de l'infanteria espanyola número 7 (composat per jaqueta guerrera i pantaló) inspirat en el segle XIX, de cotó de colors blau i blanc i folre de sarga de color marfil. Jaqueta guerrera de coll en punta amb dues aplicacions de metall que indiquen el número 7, sense solapes, tires a les espatlles amb un botó, es tanca amb set botons de metall daurat que tenen l'escut reial d'Espanya, s'ajusta a la cintura i continua en forma de faldó amb una tira solta a la dreta; punys amb un botó a sobre i condecoració al pit. Dos botons a les costures de l'esquena. Pantaló de tall recte amb tres butxaques, es tanca amb bragueta de sis botons de pasta de color beige i tapeta, s'ajusta per l'esquena amb un passador amb sivella metàl·lica. Porta com a complement una escarapel·la amb la bandera espanyola bicolor i un botó daurat al centre amb la bandera reial, que devia acoblar-se a una gorra.
Tècnica/Material: Teixit de cotó i sarga
Topogràfic: I 143
Registre: 251151

Uniforme de Guardia Civil

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Vídua i fills de V.S. Pascual
Descripció: Segle XX. Uniforme de Guardia Civil (composat per jaqueta i pantaló), en cotó de color gris amb aplicacions decoratives en feltre de color vermell. Folrat de cotó de color gris fosc i percalina de color blanc a les mànigues. Lletres "G" i "C" de metall. Jaqueta de coll tancat amb tira, es tanca amb set botons de metall que porten les inicials del cos policial, dues butxaques al pit i dues allargades a la part inferior. Coll, espatlles i punys rivetejats en feltre vermell; punys amb tres botons i tres estels de metall. Pantaló de tall recte amb bragueta que es tanca amb botons, quatre botons de pasta negra a la cintura, passador amb sivella a l'esquena per ajustar, una butxaca a l'esquerra i baixos amb una lliga que passa per sota de les sabates.
Tècnica/Material: Teixit de cotó, feltre i percalina
Topogràfic: I 139
Registre: 251161

Vestit de Maria Espinalt per a Mimi a La Bohème

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Òpera. Soprano. Segle XX. Vestit inspirat en mitjans del segle XIX (època romàntica), de sarga de teixit escocès amb quadres de colors blau i groc, folre de cotó de color cru. Escot rodó amb puntes blanques, espatlles una mica bombades, punys tancats i estrets, faldilla llarga amb volants als baixos.
Tècnica/Material: Teixit de sarga i cotó
Espectacle: La Bohème. [Òpera]. Puccinim, Giacomo [Autor]. Espinalt, Maria; Lauri-Volpi, Giacomo [Intèrprets]. Teatro de Madrid, 1944.
Topogràfic: I 305
Registre: 252376

Vestit popular de tres peces de Maria Espinalt per a Marina

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Descripció: Òpera. Soprano. Segle XX. Vestit popular de tres peces (composat per cosset, faldilla i davantal) inspirat en mitjans del segle XIX (època romàntica), de vellut de color blau marí, glacé de setí de color negre, brocat i teixit de seda de color blau amb flors petites de colors blanc i blau marí. Cosset de màniga llarga amb escot i punys picats; baixo davanter acabat en quadrat. Faldilla llarga. Davantal amb blonda negra als laterals.
Tècnica/Material: Teixit de vellut, seda i ras
Espectacle: Marina [Òpera]. Arrieta, Emilio [Autor]. Espinalt, Maria [Intèrpret]. Madrid, 1932.
Topogràfic: I 060
Registre: 250361

Vestit rural de festa

Col·lecció: Indumentària
Tipologia: Indumentària
Autoria: Alfonso Díaz
Descripció: Segle XX. Vestit rural de festa estil segle XX (composat per jaqueta, pantaló i armilla), de pany de color negre jaspiat, folre de sarga al cos de la jaqueta i mànigues de setí de color cru. Folre de l'armilla amb setí de color cru i reforç de les butxaques del pantaló amb cotó de color os. Jaqueta amb coll i solapes amplies folrades de pany llis de color negre, com també les vores de les dues butxaques, els baixos, les mànigues, les peces circulars dels colzes i el tall central; es tanca amb quatre botons de pasta de color negre. Pantaló tancat amb bragueta que es tanca amb gafets, cintura amb botons i ajustament amb cinta i sivella per darrere, dues butxaques i baixos tancats lateralment amb cinc botons de pasta negra. Armilla sense solapes que es tanca amb quatre botons de pasta de color negre, vores i dues butxaques rivetejades de color negre; ajustament per l'esquena amb una cinta amb sivella metàl·lica.
Tècnica/Material: Teixit de pany
Topogràfic: I 433
Registre: 251041