Logo_impressio
Idt_logo_bn_350
Esteu imprimint:   Icon16_imprimir
Llistat: Llistat de documents de consulta
Núm docs. llistat: 41
Núm docs. imprimint: 20
Ordenats per: Títol asc
Heu cercat:  
Col·lecció : Qualsevol
Llengua : Castellà


Agraïment del II Certamen Nacional de Danza Monteprincipe a Aurora Pons

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Autoria: Bofill, Josep
Descripció: Escultura. Dansa clàssica. Dansa espanyola. Segle XX. Guardó o premi entregat a Aurora Pons a manera d'agraïment per la seva col·laboració al II Certamen Nacional de Danza Monteprincipe, l'any 1987. Base de fusta en la qual destaca la placa informativa daurada; damunt d'aquesta una roca blanca sobre la qual s'alcen, des d'un únic punt, dues figures amb una gran càrrega dinàmica que s'encaren l'una a l'altra enmig del que podem interpretar com la cosificació de la seva pròpia dansa, que els rodeja en una mar de teles, onades o flames.
Mides: 62 cm
Tècnica/Material: Diversos materials
Topogràfic: S 2-V
Registre: 427771

Botons de puny damasquinats de l'actor Lleó Fontova

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Descripció: Dos botons de puny confeccionats a 'Munraba y Prats Barcelona. Sucursal de la Dalia Azul' per a l'actor Lleó Fontova. Botons de puny de mida considerable, rectangulars, amb detalls en damasquinat o or de Toledo, que es troben dins un estoig de color vermellós, capitonat a l'interior en teles granats, i amb una tanca per botó a pressió. Medalla. Actor. Segle XIX. Botó.
Tècnica/Material: Llautó
Topogràfic: OB 062
Registre: 428375

Carnet de soci del Fomento Recreativo de la dreta de l'Eixample

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Descripció: Fomento recreativo de la derecha del ensanche. Título a favor de Francesc Soler i Rovirosa. Invitacions a balls de màscares.
Tècnica/Material: Imprès; Color
Topogràfic: B 833-26
Registre: 451017

Contrasenya de coure del Coliseo Real

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Descripció: Contrasenya de coure amb la qual es podia accedir al Real Coliseo de Carlos III de San Lorenzo del Escorial, inaugurat el 1771. La seva forma recorda a una moneda de l'època. A la cara, en relleu, hi ha la inscripció "Coliseo Real" i l'escut d'Espanya idèntic a les monedes o "pelucones" de Carles III. Al revers, també en relleu, hi ha inscrit: "S 4, N-8", suposadament fent referència a la localitat que tenia la persona dins el teatre: secció 4 i número 8.
Tècnica/Material: Coure
Topogràfic: OB 061
Registre: 462330

Distinció sindical al professional docent per a Joan Tena

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Autoria: Capdevila i Gaia, Joaquim
Descripció: Condecoració o agulla de pit que el Sindicato Nacional de Enseñanza atorgà al coreògraf Joan Tena com a distinció sindical a la seva tasca com a docent, específicament com a professor de dansa. La tela és de color rosa, la medalla presenta la figura d'una docent sobre fons daurat, rodejada de la inscripció que commemora la distinció, rodejada alhora d'una corona de llorer de fulles verdes amb un llaç rosa a la part baixa. Al revers dues espigues diferents flanquegen el que sembla un martell.
Topogràfic: OB 062
Registre: 429270

Homenatge de la Asociación Cultural por la Danza a Aurora Pons

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Descripció: Escultura. Dansa clàssica. Dansa espanyola. Segle XX. La Asociación Cultural por la Danza de la Comunitat de Madrid va entregar a Aurora Pons aquest guardó o premi en homenatge a la seva espectacular carrera com a ballarina i professora de ball en el si de la Gala del Dia Internacional de la Dansa de 2009. Es tracta d'una original escultura de bronze verd formada per una esfera incompleta que deixa entreveure en el seu interior dues plaques de bronze verd amb inscripcions. En una d'aquestes plaques s'observa el logotip de la Asociación Cultural por la Danza.
Tècnica/Material: Bronze
Topogràfic: S 2-V
Registre: 427770

India Catalina de Oro al millor guió de Josep M. Benet i Jornet

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Descripció: India Catalina de Oro al millor guió atorgada a Josep Maria Benet i Jornet en el XXXVII Festival Internacional de Cine y Televisión de Cartagena, celebrat del 7 al 15 de març de 1997.
Tècnica/Material: Fusta, metall
Topogràfic: S 2-V
Registre: 452023

Invitat d'Honor del XII Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá de Josep M. Benet i Jornet

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Descripció: Placa commemorativa per a Josep Maria Benet i Jornet com a Invitat d'Honor del XII Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá, del 19 de març al 4 d'abril de 2010. Catalunya i Balears, Institut Ramón Llull. Lectura dramatitzada de la seva obra Sótano. Placa elaborada per Premiar.
Topogràfic: S 2-V
Registre: 452062

Lunes de Teatro al Millor Autor de Josep M. Benet i Jornet

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Descripció: Premi Lunes de Teatro atorgat a Josep Maria Benet i Jornet com a Millor Autor l'any 1997.
Topogràfic: S 2-V
Registre: 452036

Medalla al mèrit al treball de Maria Morera

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Descripció: En forma d'octàgon. En la zona superior de l'argolla neixen dues garlandes de roure que cauen fins a una mica mes de la meitat de la medalla. L'octàgon té una franja d'esmalt blava amb la inscripció: Al merito en el trabajo. A la zona central un relleu amb tres figures: al·legoria del treball i el capital i darrera España. Aquestes figures estan tallades a la zona inferior per una zona d'esmalt blanca en la qual hi ha l'escut d'España. Al revers un relleu amb tres xemeneies que fumegen i una inscripció: Real decrecto rde 22 de enero de 1926. A sota els atributs de la indústria, el comerç i el treball. La veta blava te cinc franges vermelles. Actriu. Segle XIX.
Mides: 10x4 cm
Tècnica/Material: Bronze
Topogràfic: OB 061
Registre: 428362

Medalla al mèrit del teatre per a Roser Coscolla

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Data: 26/03/1976
Descripció: Medalla al mèrit en el teatre entregada per part de la Diputació Provincial de Barcelona a l'actriu Roser Coscolla Ferrer el dia 26 de març de 1976. La medalla platejada consta a l'anvers del relleu de l'escut coronat de Barcelona amb les dues màscares signe del teatre al damunt. Al revers una inscripció commemora l'entrega de la pròpia medalla, flanquejada per dues palmes de fulles lleugerament diferents. La medalla presenta un cordill de tela trenada granats i un estoig capitonat de color taronja amb una placa a la tapa en què s'identifica la medalla que hi ha al seu interior. Per dins és blanc i negre, presenta un adhesiu que distingeix - probablement - als creadors: Vallmitjana, Barcelona.
Topogràfic: OB 061
Registre: 429244

Medalla commemorativa de Calderón de la Barca

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Autoria: José Peresejo (Pérez y Pérez, José)
Descripció: Medalla amb l'efígie de l'autor dramàtic castellà Calderón de la Barca a l'anvers. Bust de Calderón segons el retrat de Juan de Alfaro que es troba a l'església de Sant Pere dels Naturals, Madrid. Al revers trobem una figura entre l'àngel i la musa, probablement al·legoria de l'escriptura o de la fama, una dona alada amb els pits descoberts que presenta als peus un tinter i una ploma i que sosté sobre la falda un pergamí, on es troba la següent inscripció en majúscules: 'Para commemorar su obra se emite un sello (O.M.21·1·1948) y en su recuerdo, esta medalla'. A la part baixa del revers, les inicials de la Fàbrica Nacional de Moneda y Timbre d'Espanya i la data d'encunyació: 1950. Es tracta d'una medalla encunyada en bronze per part del medallista José Pérez y Pérez, "Peresejo".
Topogràfic: OB 062
Registre: 428634

Medalla commemorativa de Lope de Vega

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Autoria: José Peresejo (Pérez y Pérez, José)
Descripció: Medalla amb l'efígie del dramaturg i poeta castellà Félix Lope de Vega y Carpio a l'anvers. Al revers trobem una figura entre l'àngel i la musa, probablement al·legoria de l'escriptura o de la fama, una dona alada amb els pits descoberts que presenta als peus un tinter i una ploma i sosté sobre la falda un pergamí, on es troba la següent inscripció en majúscules: 'Para commemorar su obra se emite un sello (O.M.21·1·1948) y en su recuerdo, esta medalla'. A la part baixa del revers, les inicials de la Fàbrica Nacional de Moneda y Timbre d'Espanya i la data d'encunyació: 1950. Es tracta d'una medalla encunyada en bronze per part del medallista José Pérez y Pérez, "Peresejo".
Topogràfic: OB 062
Registre: 428619

Medalla commemorativa de Tirso de Molina

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Autoria: José Peresejo (Pérez y Pérez, José)
Descripció: Medalla amb l'efígie del dramaturg, poeta i narrador castellà Tirso de Molina a l'anvers apareix de cara, lleugerament girat a la dreta, amb el cap tonsurat. Al revers trobem una figura entre l'àngel i la musa, probablement al·legoria de l'escriptura o de la fama, una dona alada amb els pits descoberts que presenta als peus un tinter i una ploma i que sosté sobre la falda un pergamí, on es troba la següent inscripció en majúscules: 'Para commemorar su obra se emite un sello (O.M.21·1·1948) y en su recuerdo, esta medalla'. A la part baixa del revers, les inicials de la Fàbrica Nacional de Moneda y Timbre d'Espanya i la data d'encunyació: 1950. Es tracta d'una medalla encunyada en bronze per part del medallista José Pérez y Pérez, "Peresejo".
Topogràfic: OB 062
Registre: 428625

Medalla commemorativa del Centenari de Calderón de la Barca

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Data: 25/05/1881
Descripció: Medalla amb l'efígie de Calderón de la Barca en l'anvers. Relleu baix frontal, amb mitja melena, bigoti i perilla. Al voltant del retrat la inscripció: '2 CENTENARIO DE D PEDRO CALDERÓN DE LA BARCA · 25 MAYO 1881'. Al revers una inscripció en majúscules commemora el segon centenari de Calderón: 'Centenario de Calderón de la Barca (1681-1881)'. Al revers una corona de llorer rodeja un pergamí, del qual sobresurt de darrere una ploma, que consta al centre de la inscripció de les dades de naixement i mort de l'escriptor: 'NASIO 17 ENERO MURIO 25 MAYO 1681'.
Mides: Ø 2,8 cm
Tècnica/Material: Metall
Topogràfic: OB 062
Registre: 428650

Medalla commemorativa del Centenari de Calderón de la Barca

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Descripció: Medalla amb l'efígie de Calderón de la Barca en l'anvers. Relleu, amb mitja melena, bigoti i perilla, del perfil del gran escriptor castellà Calderón de la Barca. Al revers una inscripció en majúscules commemora el segon centenari de Calderón: 'Centenario de Calderón de la Barca (1681-1881)'.
Tècnica/Material: Metall
Topogràfic: OB 062
Registre: 428639

Medalla de l' Ordre d' Alfons X el Sabi a Enric Borràs

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Descripció: Insignia o Encomienda de la Orden Civil de Alfonso X el Sabio. Creu esmaltada en vermell al centre de la qual la figura del rei Alfons X vestint l'escut de castellà i Lleó sobre fons blau i encerclat per una inscripció en lletres daurades sobre blanc que diu: Alfonso X el Sabio rei de Castilla y de León. Al revers àguila esmaltada sota la inscripció: 'ALTIORA PETO' (en llatí: anar mes enllà). De l'argolla s'agafa la característica veta de color burdeus de l'ordre.
Mides: 8x5,5 cm.
Tècnica/Material: Esmalt
Topogràfic: OB 061
Registre: 428464

Medalla de l'Ordre d' Alfons X el Sabi a Enric Borràs

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Descripció: Medalla que reb el nom: Insignia o Encomienda de la Orden Civil de Alfonso X el Sabio. Creu esmaltada en vermell al centre de la qual la figura del rei Alfons X vestint l'escut de castellà i Lleó sobre fons blau i encerclat per una inscripció en lletres daurades sobre blanc que diu: Alfonso X el Sabio rei de Castilla y de León.
Mides: 8x8 cm.
Tècnica/Material: Esmalt
Topogràfic: OB 061
Registre: 429881

Medalla de l'Ordre d' Isabel la Catòlica a Enric Borràs

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Descripció: Medalla anomenada Encomienda de la Orden de Isabel la Católica. A l'anvers: centre d'esmalt voltada d'una corona amb la inscripció: A LA LEALTAD ACRISOLADA sobre una placa de 85 mil·límetres de metall daurat, format por quatre braços iguals i simètrics amb una zona central esmaltada en vermell. Alternant amb aquests braços quatre ràfegues brunyides amb cinc facetes. Al revers: igual que l'anvers amb l'escut de la corona al centre i la inscripció: POR ISABEL LA CATÓLICA.
Mides: 6,5x6,5 cm.
Tècnica/Material: Esmalt
Topogràfic: OB 062
Registre: 429882

Medalla de plata de la Diputació de Barcelona a Enric Borràs

Col·lecció: Objectes
Tipologia: Objecte personal
Descripció: Medalla quadrada amb la figura de Sant Jordi en relleu de plata al centre i encerclada d'una sanefa de fulles. Al revers l'escut de la Diputació de Barcelona també en relleu amb la data gravada 23-IV-1956 i voltat d'una sanefa amb el nom: Excelentisima Diputación Provincial de Barcelona. Du un cordó de fil daurat. Guardat dins un estoig amb una placa daurada que du gravat: La Excma. Diputación Provincial de Barcelona en la sesión extraordinaria celebrada el dia 23 de Abril de 1956, acordó conceder con caracter extraordinario, la Medalla de la Provincia, en su categoria de Plata, al eminente Excmo. Sr. D. Enrique Borrás, en atención a los relevantes meritos y destacada labor en pro del arte escénico y a los altos servicios prestados por dicho motivo a España y concretamente a la Provincia.
Mides: 8x6 cm
Tècnica/Material: Plata
Topogràfic: OB 061
Registre: 428364